Sæsonleasing

Sæsonleasing

Få ny vil hvert halve år med sæsonleasing

Sæsonleasing er den optimale løsning, til dig der ikke vil anvende køretøjet om vinteren. Med sæsonleasing, tilpasser vi leasingaftalen til den sæson du ønsker at anvende køretøjet. Når køretøjet ikke anvendes, afregnes der ikke registreringsafgift til Motorstyrelsen.


Optimer din leasingaftale med sæsonleasing

Ved flexleasing gør man brug af betaling af forholdsmæssig registreringsafgift. Det kan lyde og virke teknisk, men det er det faktisk ikke. I bund og grund betyder det blot, at der kun afregnes registreringsafgift for den periode, hvor køretøjet skal køre på vejene.

Disse regler åbner imidlertid også op for muligheden for sæsonleasing

Ligeså vel som man kan tegne en samlet leasingaftale for eksempelvis 12 måneder, kan man også tegne to aftaler på samme køretøj – henholdsvis en aktiv leasingaftale, og en passiv leasingaftale. Den aktive leasingaftale er den fungerende aftale, i de måneder hvor køretøjet er på vejene og kører med forholdsmæssig registreringsafgift. Det er altså den gældende aftale, i de måneder hvor der er nummerplader på. Denne periode kan man selv bestemme. Alt efter hvilket køretøj man vælger – og til hvilken sæson – kan der være forskel på, hvor mange måneder man ønsker som aktive. Oftest vælger man en periode på 3-8 aktive måneder.

De resterende måneder lader man den passive leasingaftale være gældende. Den passive leasingaftale er den fungerende aftale, i de måneder hvor køretøjet holder stille. Populært sagt, i stilstandsperioden. I disse måneder betales der ikke forholdsmæssig registreringsafgift, og der betales en lavere stilstandsydelse. Den passive aftale er således blot en leasingaftale på selve ”metallet” uden ret til, eller mulighed for, at bruge køretøjet. Når man tegner en passiv aftale, samtidig med en aktiv aftale, så slipper man for, at skulle opgøre kontrakten efter hver sæson, og indfri restværdien.

 

Ved at lægge den aktive, og den passive aftale sammen, så har man en samlet aftale om sæsonleasing, hvor det på forhånd bestemmes hvor mange aktive og passive måneder man ønsker. Aftalen kan maximalt tegnes for 12 måneder samlet.

Når den samlede leasingaftale udløber, har man mulighed for at lave en re-leasing med en ny sæsonaftale på samme køretøj. Ved re-leasing med ny aktiv og passiv aftale, genberegnes registreringsafgiften. Køretøjet er på dette tidspunkt blevet både ældre, og har kørt flere kilometer. Derfor vil den genberegnede registreringsafgift oftest være lavere end ved forrige sæson. Den genberegnede registreringsafgift, og nedskrevne restværdi danner grundlaget for prissætningen på den nye aftale – som dermed vil være billigere end den første.

Alverdens muligheder med sæsonleasing

Kontakt os og få alverdens muligheder. Vi kan levere alle bilmærker til attraktive og konkurrencedygtige priser.

 

Attraktiv besparelse ved sæsonleasing

For dig der kun ønsker at anvende køretøjet en del af året, vil der desuden være færre omkostninger til både grøn ejerafgift og forsikring. Grøn ejerafgift betales nemlig kun i de måneder hvor køretøjet er indregistreret med nummerplader. Det gør sæsonleasing yderst attraktivt for sportsbiler, cabriolet, motorcykler eller andre specialkøretøjer som kun bruges en del af året.

Vi kan levere sæsonleasing med aktive og passive aftaler til både privat-, erhvervs- og splitleasing. Du har altså fuld fleksibilitet og valgfrihed.